Правителството одобри проект за актуализиране на Стратегията за национална сигурност

...
 Правителството одобри проект за актуализиране на Стратегията за национална сигурност
Коментари Харесай

Одобриха нова стратегия за националната сигурност


 

Правителството утвърди план за актуализиране на Стратегията за национална сигурност на Република България и предлага на Народното събрание да прегледа и одобри документа.

Стратегията показва националните ползи, нужните условия и предпоставки за тяхното осъществяване посредством обезвреждане на рисковете и заканите за страната и нейните жители. Тя обрисува по-широко схващане за националната сигурност, като извежда на предно място сигурността на жителя, публичните и икономическите аспекти, без да подценява измеренията, свързани с защитата, външната политика, разузнаването, защитата на публичния ред и отбраната на законността. Предлага се включването на нови политики като киберсигурността, транспортната сигурност, ръководството при рецесии, младежта и спорта и отбрана на националните архиви като част от културно-историческото завещание.

Чрез обновените текстове на отбранителната политика са посочени главните проблеми на защитата. От стратегическо значение е определянето като главен приоритет и осъществяването на признатите от България цели за качествата на НАТО за групова защита и създаване на отбранителни качества на Европейския съюз. Изцяло нов миг в е поетапното увеличение на бюджета за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт на страната. Отчетена е нуждата от осъществяване на капиталовите планове за придобиване на нови съществени бойни платформи и цялостна рационализация на въоръжените сили, както и от основаване на система за транспарантен, явен асортимент и кариерно развиване на военнослужещите и цивилните чиновници, която да включва и ефикасен пакет от ограничения за мотивация./ fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР